Daca dețineți un echipament sau o instalație dotată cu coșuri de evacuare a fumului rezultat în urma arderii, cum ar fi sobele sau semineele și vă doriți pentru curățarea acestora un personal autorizat, care să vi le curețe? Ați ajuns unde trebuie! Oferim servicii de curățare coșuri fum în Vaslui, Galați, Iași, Brăila
Circa 50% din incendiile produse în gospodăriile cetățenești au avut loc că urmare a coșurilor de fum defecte sau necurățate, ori curățate de persoane neprofesioniste, nu de coșari autorizați. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează cu pierderi omenești și pagube materiale majore.
Coșul de fum necurățat constituie sursa de inițiere sau de propagare a incendiilor. Curățarea coșului de fum vă protejează bunurile de riscul unor evenimente neplăcute sau chiar dramatice: explozii, incendii, intoxicații cu monoxid de carbon, fum în casa, funcționarea centralelor termice în afara parametrilor optimi, funcționarea defectuoasa a semineelor sau sobelor etc.
În plus, chiar legea vă obligă să îl curățați. Asfel, Ordinul Ministrului Afacerilor Interne OMAI nr. 163/2007 specifică: „Verificarea, repararea, izolarea termica și curățarea periodica a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii.
Nu este de neglijat faptul că operațiunea de curățare a coșului de fum de către personal calificat și autorizat face parte din cerințele normelor de prevenire și stingere a incendiilor (P.S.I.), norme a căror ignorare duce adesea la tragedii cumplite.
În primul rand vă puneți viață și întreaga proprietate în pericol, generând astfel o potențială sursă de incendiu.
În al doilea rand, vă expuneți riscului la sancțiuni, deoarece Hotărârea de guvern HG nr. 537/2007 spune că:
„Neexecutarea verificării, reparării și curățării periodice, cel puțîn o dată pe an, a coșurilor pentru evacuarea fumului, precum și nerealizarea elementelor de izolare termică a acestora, se sancționează cu amendă ce se încadrează de la 500 lei la 1000 lei.”
Fie că sunteți persoană fizică, fie că sunteți persoană juridică, faptele de mai sus pot duce și la oprirea funcționarii echipamentelor, dar constituie și contravenție, potrivit „legii incendiilor” 307/2006.
Dețînătorii de coșuri de evacuare a fumului trebuie să se asigure că, cel puțîn o dată pe an, iau toate măsurile necesare pentru efectuarea operațiunilor prevăzute de lege. În obligațiile lor intră în primul rând apelarea la serviciile unor coșari autorizați.
Este bine de știut că, daca sunteți dețînătorul unui șemineu cu combustibili solizi, curățarea acestuia se face întotdeauna împreună cu cea a coșului de fum!